Γ. Παπανδρέου: Δεν θα χρειαζόμασταν μνημόνιο, αν είχαμε πράξει το αυτονόητο

1
13

«Κανένα μνημόνιο δεν θα χρειαζόμασταν τώρα, ούτε και στο μέλλον, αν είχαμε πράξει το αυτονόητο» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός  και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου,  ο οποίος μίλησε σήμερα στο συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα».

«Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος, που δεν στηρίζει την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «αυτή η κρατικοδίαιτη λογική του κράτους, μας έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Ο  πρώην πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης και ταυτόχρονα «να μην επιχειρηθεί καμία κίνηση, που θα διασαλεύει το ρόλο της στο διεθνή γεωπολιτικό χάρτη».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε ότι «συνεχίζουν και σήμερα να κυριαρχούν ψεύτικες αντιπαραθέσεις στην πολιτική, κυνηγάμε κακούς δαίμονες και ψάχνουμε για σωτήρες, αντί να δουλεύουμε μαζί και να αξιοποιήσουμε τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματά της χώρας και της περιφέρειας».

Πρόσθεσε, ότι «χάνεται πολύτιμος χρόνος και φοβάμαι ότι η ζημιά θα είναι πλέον ανεπανόρθωτη και κάνουμε ασυλλόγιστες επιλογές και αντί να σταματήσουμε να παίρνουμε αντιαναπτυξιακά μέτρα, βυθιζόμαστε στην ύφεση».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι πάει να πει «αυτονόητο» ρε φιλόσοφε και μετα Χριστόν προφήτη;
    Ειναι αυτο που λέει ο σοφός λαός:
    «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα!»

    Ολα τα ξέρεις τώρα… ομως «μετα την απομάκρυνση απο το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!»

    Φτιάξε λοιπόν κανα άλλο κόμμα πάλι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here