Γ. Στουρνάρας: Δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση

0
8
AppleMark

 

Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα έχει πολύ σημαντική επίπτωση στο κλίμα εμπιστοσύνης καθώς αποτελεί το κλειδί για την επιστροφή των καταθέσεων και την έναρξη των συζητήσεων για μία σειρά θετικές δράσεις,  εκτιμά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο κ. Στουρνάρας θεωρεί αυτονόητο ότι θα πρέπει η Βουλή των Ελλήνων να συμβάλλει στην ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου που υλοποιεί την Σύμβαση με τους εταίρους.

Κατά τον Διοικητή η οικονομία στην αρχή του 2016 βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Εξηγεί δε πως υπάρχει μπροστά η πρώτη αξιολόγηση του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος, η οποία περιέχει δύο πολύ σημαντικές και ευαίσθητες προαπαιτούμενες δράσεις κατά τον κ. Στουρνάρα, οι οποίες είναι:

– ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος και

– ευθυγράμμιση της φορολογίας του αγροτικού εισοδήματος.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι ενώ η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συμβάλλει στο κλίμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία, ενδεχόμενη αποτυχία θα λειτουργούσε αποσταθεροποιητικά επαναφέροντας στη μήμη την αρνητική εμπειρία του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Κλείνοντας το άρθρο του αναφέρει ότι «η έξοδος από την κρίση και η επιστροφή στην κανονικότητα και σε διατηρήσιμη ανάπτυξη είναι κοντά. Σήμερα δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here