Γ. Βαρουφάκης : Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία

0
5

 

Την πεποίθησή του ότι «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία», εξέφρασε πριν από λίγο ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε συμφωνήσει αλλά έχει επέλθει μια συμφωνία στο μοντέλο για να μιλάμε για τα ίδια νούμερα. Για παράδειγμα όταν μιλάμε για τους συντελεστές ΦΠΑ πρέπει να μιλάμε για τις ίδιες αποδόσεις. Από χθες μιλάμε για το ίδιο μοντέλο».

Παρουσιάζοντας την ελληνική πρόταση είπε: «Αρχικά είχαμε καταθέσει πρόταση για δύο συντελεστές 6,5% και 15% συν προσαύξηση για χρήση μετρητών. Οι θεσμοί αντέκρουσαν την πρόταση με 13%-23% που δεν μπορεί να συζητηθεί. Η τελική πρόταση έχει τρεις συντελεστές – δεν θα πω περισσότερα γιατί η υπεύθυνη ενημέρωση απαιτεί και υπεύθυνο Τύπο. Εμείς ενημερώνουμε για σκέψεις και ο Τύπος μιλάει για αποφάσεις και όταν τα νούμερα αλλάζουν σε μια διαπραγμάτευση μιλούν για τούμπες» είπε προσθέτοντας: «Μου προκαλεί θλίψη ο ελληνικός Τύπος».

Πρόσθεσε δε πως η τελευταία πρόταση μιλά για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Και συνέχισε: «Η δική μας πρόταση σύμφωνα με το κοινό μοντέλο θα απέδιδε 900 εκατ. ευρώ είσπραξη ΦΠΑ χωρίς να υπολογίζουμε τα έσοδα από τη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας. Αυτοί δεν το δέχονται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here