Γκάμπριελ: Ιστορική η πολιτική αποτυχία του Κάμερον

0
8

 

Συνέντευξη στη γερμανική Handelsblatt έδωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος χαρακτήρισε «τραγική» την έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος. «Πρόκειται για έναν λογαριασμό που θα είναι σε βάρος τρίτων, σε βάρος της νέας γενιάς, των εργαζομένων της Μ. Βρετανίας», όπως είπε, εκφράζοντας την ευχή να υπήρχε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Το μόνο καλό από το λυπηρό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι το γεγονός ότι «στις ηλικίες κάτω των 25 ετών τα τρία τέταρτα ψήφισαν υπέρ της Ε.Ε. Αυτό δείχνει ότι οι νέoι είναι πολύ ευφυέστεροι από τη σημερινή γενιά πολιτικών στη Μ. Βρετανία, η οποία σκέφτηκε μόνο την βραχυπρόθεσμη διατήρηση της εξουσίας».

Μισή συμμετοχή στην ΕΕ πάντως δεν υπάρχει, ούτε έξοδος (Εxit) από το Brexit, διευκρίνισε ο Γκάμπριελ, ενώ επέκρινεε τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για την «τεράστια και ιστορική πολιτική αποτυχία». Περιγράφει επίσης το σοκ που υπέστη από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και επικρίνει τον πολέμιο της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ Μπόρις Τζόνσον. Ωθηση από την επιτυχία του υπέρ του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) πάντως δεν βλέπει.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τάσσεται υπέρ μιας ΕΕ η οποία να παρέχει στους πολίτες κοινωνική, εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here