Γκάμπριελ: Μείωση του ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις

0
5

Η Ευρώπη θα μπορούσε να συζητήσει μείωση του ελληνικού χρέους εάν η ελληνική κυβέρνηση δείξει ότι εφαρμόζει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Stern επισημαίνει: «Εάν δώσουμε, απλώς, έμφαση στο χρέος, δίχως να αλλάξει κάτι στη δομή της Ελλάδας, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Πιθανότητα να κουρευτεί το χρέος της Ελλάδας υπάρχει μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση προωθήσει ταυτόχρονα τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει. Αλλιώς, θα ανέβει ξανά το χρέος και τότε θα χρειαστεί νέο κούρεμα. Ακόμη και έτσι, είμαι σίγουρος πως θα βρούμε μια λύση για την ελληνική κρίση».

Ο κ. Γκάμπριελ άσκησε  έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Προσπάθησε να κάνει άνω κάτω την Ευρωζώνη και δεν κατάλαβε πως αυτό θα το πλήρωναν οι Έλληνες. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα. Ο ελληνικός λαός δεν φταίει για τις ανοησίες των κυβερνήσεών του. Πρέπει να του παράσχουμε ανθρωπιστική βοήθεια».

Και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ αφελές από μέρους μας το ότι δεχθήκαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ειδικά αν το δούμε από τη σημερινή οπτική γωνία».

Κατά τον κ. Γκάμπριελ, το μάθημα που μπορεί να λάβει η Ευρώπη από την κρίση χρέους της Ελλάδα είναι ότι δεν πρέπει να ξανακάνει λάθος αν μια χώρα δεν μπορεί να προσαρμοστεί με τους όρους και τις συνθήκες του παιχνιδιού. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την οικονομία, αλλά και με ανθρώπινα δικαιώματα και με άλλους τομείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here