Γκάμπριελ: Σίγουρα δεν θα δω την Τουρκία να γίνεται μέλος αυτής της ΕΕ

0
9

 

Εταίρο σε έναν «εξωτερικό δακτύλιο» μίας αλλαγμένης ΕΕ βλέπει την Τουρκία ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που δεν προβλέπει τη χώρα να γίνεται άμεσα μέλος της Ένωσης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Γκάμπριελ επεσήμανε πως δεν βλέπει την Τουρκία να γίνεται μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διάρκεια της πολιτικής σταδιοδρομίας του, προσθέτοντας πως η Ένωση δεν θα είναι σε θέση να δεχθεί την Τουρκία, ακόμη και αν η Άγκυρα εκπλήρωνε αύριο όλες τις προϋποθέσεις εισδοχής.

«Ακόμη και αν είστε πολύ αισιόδοξος για την πολιτική σταδιοδρομία μου, σίγουρα δεν θα δω την Τουρκία να γίνεται μέλος αυτής της ΕΕ«, δήλωσε σημειώνοντας: «Στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δεν είμαστε καν σε θέση να δεχθούμε μια πόλη-κράτος»

Είπε πως ένα πρόβλημα διοικητικής μέριμνας είναι ο μεγάλος πληθυσμός της Τουρκίας που φθάνει περίπου τα 79 εκατομμύρια σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

«Πώς θα λειτουργούσε κάτι τέτοιο σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αυτή την ώρα χάνει ένα από τα πιο σημαντικά κράτη μέλη της, που βρίσκεται σε αμηχανία, που δεν ξέρει πώς θα πρέπει να αναδιοργανωθεί;» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην απόφαση των Βρετανών για Brexit.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here