Γαλλία: Επιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί με αστυνομικές στολές και λοστούς

0
10

 

Eπιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί φέρεται να πραγματοποιούσαν πέντε άνδρες μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς.

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε πέντε ύποπτους, ηλικίας 18 ετών έως 48 ετών. Κρατούνται από την Τετάρτη και σύμφωνα με το κατηγορητήριο την νύχτα της 20ης προς 21η Ιανουαρίου επιτέθηκαν εναντίον τριών Σύρων κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Καλαί . Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, χρησιμοποίησαν στις επιθέσεις τους «σιδερένιους λοστούς και λαβές αξινών».

Οι άνδρες «προσπάθησαν να μην αφήνουν ίχνη των επιθέσεων τους» και δεν έχουν ομολογήσει ότι μεταμφιέστηκαν σε αστυνομικούς, αλλά «κάποιοι τους αναγνώρισαν ότι κατά τη διάρκεια των επιθέσεων φώναζαν ‘Αστυνομία’ και χρησιμοποίησαν κλομπ», ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι και οι πέντε φερόμενοι δράστες «διεξήγαγαν περισσότερες από μία επιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί».

Παράλληλα ομολόγησαν ότι επιτέθηκαν σε ένα 13χρονο αγόρι μία ώρα πριν την επίθεση εναντίον των τριών Σύρων το Γενάρη.

«Στις περισσότερες των επιθέσεων, οι δράστες δεν ξυλοκόπησαν απλώς τα θύματα τους, αλλά έκλεψαν προσωπικά τους αντικείμενα, όπως φορητούς υπολογιστές», τόνισε η αστυνομική πηγή.

Οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κλοπές, αλλά ένας από τους Σύρους, θύμα της επίθεσης της νύχτας της 20ης Ιανουαρίου, κατήγγειλε ότι του πήραν 4.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here