Γαλλία και Γερμανία θα παρουσιάσουν πρόταση για τη σταθερότητα στην ευρωζώνη

0
4

 

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας θα καταρτίσουν προτάσεις για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη εντός του 2016, δήλωσε την Πέμτπη ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Από κοινού με τη Γερμανία, και πριν από το τέλος της χρονιάς, θα παρουσιάσουμε νέες προτάσεις», τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους μιλώντας σε γάλλους και ξένους διπλωμάτες στο Παρίσι.

Κατά τον πρόεδρο Ολάντ οι προτάσεις αυτές θα αφορούν «την πολιτική και τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τα όργανα της αλληλεγγύης που απαιτούνται για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη».

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως αναμένει στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (18η-19η Φεβρουαρίου) το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταλήξει στο συμπέρασμα πως «η ευρωζώνη μπορεί να συνεχίσει την ανάπτυξή της».

«Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά όσον αφορά την ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και ταυτόχρονα, να δώσουμε νέες προοπτικές σε όλη την Ευρώπη», έκρινε ο Φρανσουά Ολάντ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μια περίοδο βραδείας ανάπτυξης, μετά την κρίση κρατικού χρέους που είχε ενσκήψει το 2010. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ότι το ΑΕΠ της ΕΕ θα συνεχίσει να καταγράφει οριακή ανάπτυξη — 0,1% το 2016 και 0,13% το 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here