Γαλλία: Κλειστόν… λόγω απεργίας (EIKONEΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
11

 

Η μεταρρύθμιση στην απασχόληση έχει σηκώσει στο πόδι ολόκληρη τη Γαλλία καθώς εδώ και εβδομάδες σημειώνονται πορείες, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε συνδυασμό με απεργιακές κινητοποιήσεις που ολοένα και κορυφώνονται.

Σήμερα τα συνδικάτα πραγματοποιούν απεργία σε πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας, ενώ διοργανώνονται διαδηλώσεις στο Παρίσι και την περιφέρεια. Επιπλέον συνεχίζεται ο αποκλεισμός σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και αναγγέλθηκαν απεργίες και σε λιμάνια.

Τα γαλλικά συνδικάτα οργανώνουν σήμερα νέα ημέρα εθνικής κινητοποίησης, την όγδοη από τον Μάρτιο κατά ενός σχεδίου νόμου που θεωρούν καταστροφικό για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η κινητοποίηση είχε κορυφωθεί στις 31 Μαρτίου: 390.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, 1,2 εκατομμύριο, σύμφωνα με τους οργανωτές. Εκτοτε φθίνει. Από την περασμένη εβδομάδα η διαμαρτυρία εκδηλώνεται με απεργίες.

Ο ηγέτης της CGT, της γαλλικής συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας, έχει σκληρύνει τις τελευταίες ημέρες τη στάση του καλώντας σε «γενίκευση της απεργίας».

Διυλιστήρια και δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων είναι πλέον το επίκεντρο του κινήματος διαμαρτυρίας. Χθες, πέντε διυλιστήρια από τα οκτώ της Γαλλίας ήταν αποκλεισμένα ή εκτός λειτουργίας, με τις ελλείψεις να πλήττουν περισσότερα από 4.000 πρατήρια, σύμφωνα με μία εφαρμογή στο κινητό που χρησιμοποιούν οι οδηγοί αυτοκινήτων σε αναζήτηση καυσίμων.

Απέναντι στα μπλόκα, η κυβέρνηση επέλεξε τη δυναμική απάντηση, στέλνοντας δυνάμεις ασφαλείας για να άρουν τους αποκλεισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here