Γαλλία: Ληστεία 1 εκατ. «κάτω από τη μύτη» των φρουρών στα Ηλύσια Πεδία

 

Ένα κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες συνοικίες του Παρισιού, δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής επίθεση – χωρίς νεκρούς ή τραυματίες – με τον ληστή να διαφεύγει με λεία ενός εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Το κατάστημα του διάσημου οίκου Chopard που βρίσκεται στην οδή Φομπούρ Σεντ-Ονορέ, πολύ κοντά στο μέγαρο των Ηλυσίων, είχε ενισχυθεί λόγω της επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Ο κακοποιός, ο οποίος ήταν ηλικίας περίπου 40 ετών και «η εμφάνισή του δεν κινούσε υποψίες», προσποιήθηκε τον πελάτη και οι υπάλληλοι του άνοιξαν την πόρτα για να μπει. Τότε, ο άνδρας έδειξε στους υπαλλήλους ένα πιστόλι, και τους υποχρέωσε να του δώσουν τα κοσμήματα που ήταν εκτεθειμένα σε τέσσερις βιτρίνες και στη συνέχεια διέφυγε.

Μέχρι στιγμής ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και δεν είναι γνωστό αν το περιστρόφο του ήταν αληθινό ή «απλώς πειστική ρεπλίκα».

Σημειώνεται πως μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί κατά 16% σύμφωνα με τον επίσημο μηνιαίο απολογισμό για την εγκληματικότητα που ανακοινώθηκε πριν από μόλις μια εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*