Γαλλία: Με αντλίες νερού και δακρυγόνα έσπασαν τον αποκλεισμό στα διυλιστήρια

0
8

 

Σθεναρή αντίσταση συνάντησε η γαλλική αστυνομία στην προσπάθεια να σπάσει τον αποκλεισμό των διυλιστηρίων της Esso και των δεξαμενών του Φο-συρ-Μερ στην περιοχή της Μασσαλίας με τη χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων. Εκατοντάδες απεργοί εργάτες και συνδικαλιστές είχαν στήσει οδοφράγματα από τη νύχτα της Κυριακής εμποδίζοντας την πρόσβαση, στο πλαίσιο κινητοποίησης με αίτημα την απόσυρση του νόμου για την απασχόληση απασχόλησης.

Η απεργιακή κινητοποίηση πλήττει έξι από τα οκτώ διυλιστήρια της Γαλλίας, εμποδίζοντας την τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν αστυνομικές επιχειρήσεις για την άρση του αποκλεισμού και των άλλων πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και κάλεσε τη συνδικαλιστική συνομοσπονδία CGT να επιδείξει υπευθυνότητα στον τρόπο που επέλεξε για να διαμαρτυρηθεί για τη μεταρρύθμιση της απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον Μανουέλ Βαλς, «η CGT βρίσκεται σε αδιέξοδο. Και το αδιέξοδο δεν είναι ποτέ ο δρόμος που πρέπει να παίρνει κανείς. Ο μόνος δυνατός δρόμος είναι ο δρόμος της υπευθυνότητας και του διαλόγου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here