Γαλλία: Οι αρχές άρχισαν την διάλυση της «ζούγκλας» του Καλαί

0
10

 

Oι γαλλικές αρχές άρχισαν να ξηλώνουν μέρος της λεγόμενης «ζούγκλας του Καλαί», του καταυλισμού μεταναστών που έχει γίνει η μεγαλύτερη παραγκούπολη της Γαλλίας.

Εδώ και χρόνια μετανάστες, που έχουν έρθει οι περισσότεροι από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Σουδάν, διαμένουν εκεί με την ελπίδα να φθάσουν στη Βρετανία, επωφελούμενοι κυρίως από την κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Ιδιωτικό συνεργείο έφθασε με δύο μπουλντόζες και διέλυσε τουλάχιστον 20 αυτοσχέδια καταλύματα σε μια ζώνη 100 τετραγωνικών μέτρων, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μερικοί μετανάστες μάζευαν εδώ κι εκεί στρώματα ή φιάλες αερίου. Πολλοί παρατηρούσαν από απόσταση την επιχείρηση αυτή, η οποία ελάμβανε χώρα σ’ έναν τομέα του καταυλισμού που είχαν «χτενίσει» δυνάμεις ασφαλείας για την καταστολή ταραχών.

Βρετανή ακτιβίστρια του κινήματος «No border» προσήχθη στη διάρκεια της επιχείρησης. Αυτό ήταν το μοναδικό επεισόδιο που είχε γίνει γνωστό το μεσημέρι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει πάρει την έγκριση της δικαιοσύνης για την εκκένωση της νότιας ζώνης του καταυλισμού, μια απόφαση την οποία αμφισβήτησαν μετανάστες και οργανώσεις. Οι αρχές είχαν διαβεβαιώσει αμέσως ότι δεν σκοπεύουν να καταφύγουν στη βία.

«Μεταξυ 800 και 1.000 προσώπων» ζουν στο τμήμα της «ζούγκλας» που σχεδιάζεται να καταστραφεί, σύμφωνα με τη νομαρχία, 3.450 σύμφωνα με τις οργανώσεις. Θα μεταφερθουν σε κέντρα υποδοχής στο ίδιο το Καλαί ή αλλού στη Γαλλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here