Γαλλία: Συνελήφθησαν 3 άτομα από τον στενό κύκλο του Αμπάλα

0
6

 

Τρία άτομα από τον στενό πυρήνα του Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος πραγματοποίησε τη διπλή δολοφονία, του αστυνομικού και της συντρόφου του, στις 13 Ιουνίου, στο Παρίσι συνελήφθησαν σήμερα από την αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις με στόχο αστυνομικούς.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, είχαν παρακολουθήσει αστυνομικούς κυρίως με την ευκαιρία μιας εορταστικής συγκέντρωσης στον νομό Ιβελίν, δυτικά του Παρισιού όπου εργάζονταν τα δύο θύματα του Αμπάλα, ο Ζαν-Μπατίστ Σαλβέν και η Τζέσικα Σνεντέρ.

Ο ένας από τους τρεις είχε φάκελο για ριζοσπαστικοποίηση ενώ οι ερευνητές αναζητoύν τη σχέση που έχουν και οι 3 συλληφθέντες με τη διπλή αυτή δολοφονία.

Άλλοι δύο οικείοι του τζιχαντιστή, οι Σαάντ Ρατζρατζί και Σαράφ-Ντιν Αμπερούζ, 27 και 29 ετών, είχαν τεθεί υπό κράτηση ήδη από το Σάββατο στο πλαίσιο της έρευνας αυτής. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για «διασύνδεση με τρομοκράτη κακοποιό», καθώς οι δικαστές δεν τους κατηγορούν στο στάδιο αυτό για άμεση συνέργεια στη διπλή δολοφονία.

Είχαν καταδικαστεί με τον Αμπάλα τον Σεπτέμβριο του 2013 κατά τη δίκη ενός δικτύου που έστελνε τζιχαντιστές στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, οι ερευνητές βρήκαν στη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν στην κατοικία του Ραάντ Ρατζρατζί την ιντερνετική διεύθυνση του Φαμπιάν Κλεν.

Αυτός ο Γάλλος τζιχαντιστής, το όνομα του οποίου εμφανίζεται σε πολυάριθμες υποθέσεις τρομοκρατίας, είναι ο συντάκτης του μηνύματος του Ισλαμικού Κράτους με το οποίο η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και το Σεν-Ντενί (130 νεκροί).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here