Γαλλία: Ταραχές σε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση σχολείου από πρόσφυγες

0
12

 

Η αστυνομία απομάκρυνε το πρωί 277 μετανάστες που είχαν καταλάβει ένα Λύκειο στο βορειοανατολικό Παρίσι εδώ και δύο σχεδόν δύο εβδομάδες, σε μια επιχείρηση που σημαδεύτηκε από συγκρούσεις με διαδηλωτές οι οποίοι πήγαν να υποστηρίξουν τους μετανάστες.

«Συνολικά καταγράφηκαν 277 καταληψίες. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους από το Σουδάν, την Ερυθραία και σε μικρότερο ποσοστό από τη Συρία», 74 από αυτούς, ανάμεσά τους 20 γυναίκες και έξι παιδιά, μεταφέρθηκαν σε ξενώνα, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Καντό.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία ήταν «πολύπλοκη» λόγω της παρουσίας περισσότερων από 200 διαδηλωτών.

Το σχολείο είχε καταληφθεί τη νύχτα της 21ης προς 22 Απριλίου από 150 μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, την Υεμένη, το Σουδάν, την Ερυθραία και τη Σομαλία, οι οποίοι είχαν φθάσει από έναν πρόχειρο καταυλισμό όπου διέμεναν περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι κάτω από μια υπερυψωμένη υπέργεια γραμμή του μετρό.

Σήμερα το πρωί, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μια μικρή ομάδα που είχε σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να αποτρέψει την είσοδο στο σχολείο. Οι διαδηλωτές -ορισμένοι ανάμεσά τους μασκοφόροι ή κουκουλοφόροι- απάντησαν στη ρίψη δακρυγόνων πετώντας αντικείμενα και φωνάζοντας «όλοι μισούν την αστυνομία», σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν στο σχολείο από άλλη είσοδο παραβιάζοντας μια σιδερένια πόρτα και απομακρύνοντας θρανία και καρέκλες που εμπόδιζαν τη διέλευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here