Γκάλοπ: 4 στους 5 ζητούν οικουμενική κυβέρνηση

0
3

Yπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης τάσσονται σχεδόν τέσσερις στους πέντε πολίτες, αν ο Αλέξης Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη, ενώ αν γίνονταν σήμερα εκλογές θα άφηναν εκτός Βουλής τους ΑΝΕΛ. το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

Δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα» αναδεικνύει της φθορά της κυβέρνησης Σύριζα -ΑΝΕΛ, μόλις δυο μήνες μετά τις εκλογές, αλλά και της ΝΔ.

Ειδικότερα: το 37,8% τάσσεται υπέρ της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης με συμμετοχή και της Νέας Δημοκρατίας, ο 23,5% ζητάει να προσπαθήσει ο πρωθυπουργός να συνεργαστεί με κόμματα της «κεντρώας» αντιπολίτευσης, όπως το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ το 25,8% είναι υπέρ της προσφυγής στις κάλπες.

 

Στο ερώτημα για το ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψήφιζαν αν σήμερα διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, το 18,4% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 14,9%, τη Χρυσή Αυγή να συγκεντρώνει το 5,6% και να ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (4,5%), ΚΚΕ (4,4%), Ένωση Κεντρώων (2,3%) Ποτάμι (2,2%), ΑΝΕΛ (2,1%) και Λαϊκή Ενότητα (1,9%). Το 18,2% απάντησε ότι δεν θα ψήφιζε, το 15,9% δήλωσε αναποφάσιστο, ενώ το 6,1% θα «έριχνε» λευκό ή άκυρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 41,8%, έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη (28,5%).

Για τη Νέα Δημοκρατία, το 39,2% εκτιμά ότι το κόμμα θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ και το 36,5% τονίζει ότι περνά βαθιά κρίση και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να συνέλθει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here