Γάλλος ΥΠΕΞ: Ο Τζόνσον είναι ένας ψεύτης με την πλάτη στον τοίχο

0
5

 

Η Γαλλία χρειάζεται έναν «αξιόπιστο και υπεύθυνο εταίρο» για να διαπραγματευτεί. Και αυτός δεν είναι ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό: «Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας ψεύτης και τώρα είναι αυτός που είναι με την πλάτη στον τοίχο»

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Ζαν-Μαρκ Ερό ανέφερε ότι η επιλογή της Τερέζα Μέι να εμπιστευθεί το υπουργείο Εξωτερικών στον Μπόρις Τζόνσον είναι «αποκαλυπτική της πολιτικής κρίσης στη Βρετανία ως αποτέλεσμα της βρετανικής ψήφου».

Ο Ερό τόνισε ότι ο Τζόνσον είπε ψέμμα στον βρετανικό λαό στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και τώρα θα βρεθεί υπό πίεση «να υπερασπίσει τη χώρα του».

Η Γαλλία χρειάζεται έναν εταίρο στη διαπραγμάτευση που είναι αξιόπιστος και υπεύθυνος, υπογράμμισε.

«Ουδεμία ανησυχία έχω όσον αφορά τον Μπόρις Τζόνσον, αλλά ξέρετε καλά ποιο είναι το ύφος του, η μέθοδός του» δήλωσε στο Europe 1, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit «είπε πολλά ψέμματα» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας «και τώρα είναι αυτός που είναι με την πλάτη στον τοίχο».

Τώρα, «δεν πρόκειται να σταθούμε εδώ. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ώστε η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ να γίνει στις σωστές συνθήκες» σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here