Γκάλοπ: 65% υπέρ συμβιβασμού, 54% «καλά το πάει η κυβέρνηση»

0
5
Μεγάλη παραμένει η αποδοχή της κυβέρνησης από τους πολίτες, όπως και η εμπιστοσύνη στους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της έναντι των δανειστών.
Σε γκάλοπ  της Marc για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», το 53,2% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά το έργο της, και  το 54,2% εκτιμά ότι διαπραγματεύεται με σωστό ή μάλλον σωστό τρόπο.
Όπως είναι αναμενόμενο, τα ποσοστά αυτά είναι πολύ χαμηλότερα από ό,τι τους πρώτους δυο μήνες μετά τις εκλογές.  Τον Φεβρουάριο το 83,6%  μιλούσε θετικά για την κυβέρνηση και το 81,5% έβαζε θετικό πρόσημο στις διαπραγματευτικές κινήσεις της.
Στο ερώτημα «συμβιβασμός ή ρήξη, στην περίπτωση που στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης δεν γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων», το 65,9% απαντά «συμβιβασμός» και το 30,7% τάσσεται υπέρ της «ρήξης».
Σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου η διαφορά υπέρ του Σύριζα φτάνει τις 15 μονάδες, το Ποτάμι ανεβαίνει στην τρίτη θέση ξεπερνώντας τη Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει οριακά το όριο της επιβίωσης και το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη ξεπερνά το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.
Ειδικότερα:

— Σύριζα 36,2%

— ΝΔ 21%

— Ποτάμι 6,7%

— Χρυσή Αυγή 5,4%

— ΚΚΕ 5%

— ΑΝΕΛ 4,1%

— ΠΑΣΟΚ 3,1%

— Ένωση Κεντρώων 1,5%

— ΚΙΔΗΣΟ 1,3%

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here