Γκάλοπ Pulse: Αναιμική υπεροχή Σύριζα, μπροστά ο Μειμαράκης

0
2
Οριακή υπεροχή Σύριζα, στα όρια του στατιστικού λάθους, καταγράφει νέο γκάλοπ, επιβεβαιώνοντας και τη σημαντική αύξηση δημοφιλίας του Βαγγέλη Μειμαράκη, ο οποίος ξεπερνά τον Αλέξη Τσίπρα.
Το γκάλοπ της εταιρείας , για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24, δίνει 25,6% στον Σύριζα και 26% στη ΝΔ. Και τα δυο κόμματα έχουν υποχωρήσει από την περασμένη εβδομάδα (μισή και μία μονάδα αντίστοιχα).
Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% (μισή μονάδα πάνω από την περασμένη εβδομάδα) και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ με 6% (μία μονάδα πάνω από την περασμένη εβδομάδα).
Το Ποτάμι παραμένει σταθερό στο 5%, το κόμμα Λαφαζάνη υποχωρεί (κατά μισή μονάδα) στο 3,5%, ενώ η Έννωση Κεντρώων ανεβαίνει μισή μονάδα (στο 3,5%).
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δείχνουν καθηλωμένοι στο 2,5%, που δεν τους επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή.

Τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή έχουν ως εξής:

  • ΣΥΡΙΖΑ 28% (27,5% )
  • ΝΔ 27,5% (26,5% )
  • Χ.Α. 7% (6,5% )
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5% (5,5% )
  • ΚΚΕ 6% (5,5% )
  • ΠΟΤΑΜΙ 5,5% (5,5% )
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3,5% (4,5% )
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,5% (3% )
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2% (2,5% ).

Δημοτικότητες αρχηγών

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, προβάδισμα έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 44% θετικές γνώμες (έναντι 44% αρνητικών), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 41% θετικές γνώμες (έναντι 48% αρνητικών).
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί προβάδισμα έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 35% έναντι 33%, το οποίο όμως έχει μειωθεί από την προηγούμενη βδομάδα, όπου τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 36%-32%.

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 48% έναντι 38% της ΝΔ. Η διαφορά εδώ έχει μειωθεί έναντι της προηγούμενης βδομάδας, αφού από 14 μονάδες έχει πέσει στις 10%.
Υψηλή παραμένει η συσπείρωση της ΝΔ που φτάνει στο 77%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 54%. Την προηγούμενη βδομάδα η ΝΔ είχε 76% και ο ΣΥΡΙΖΑ 50%.

Μετεκλογικές συνεργασίες

Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη επιλογή κυβέρνησης για τη χώρα μετά τις εκλογές αν δεν αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 44% των ερωτηθέντων επιλέγουν κυβέρνηση συνεργασίας του πρώτου κόμματος με 1-2 μικρότερα κόμματα και το 39% συνεργασία των δύο πρώτων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ) μαζί με όποιο άλλο κόμμα επιθυμεί να συμμετάσχει. Το 8% επιλέγει νέες εκλογές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here