Γεννηματά: Κύριε Τσίπρα, όλη η ντροπή είναι αποκλειστικά δική σας

0
5

 

Έντονη κριτική στη συγκεβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άσκησε από το βήμα της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά ενώ δεν παρέλειψε να βάλει και κατά της ΝΔ, τονίζοντας:

«Αυτοί οι δύο πόλοι αλληλοτροφοδοτούνται και λειτουργούν συμπληρωματικά. Οι ομοιότητες στη στάση της Δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαίες:

– και ο δύο τους χέρι – χέρι καταψήφιζαν και κατήγγειλαν όσο ήταν αντιπολίτευση

– λίγο πριν τις εκλογές η ΝΔ παρουσίαζε τις δικές της δήθεν αυταπάτες στα Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

– μετά την ανάληψη των καθηκόντων και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν στροφή στην πραγματικότητα, με την διαφορά ότι στον κ. Τσίπρα χρειάστηκαν 6 μήνες και 17 ώρες παραπάνω δήθεν διαπραγμάτευσης.

Και βεβαίως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χέρι – χέρι σε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια αποσιωπούν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009, λες και δεν υπήρξε ποτέ!!!», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμανε ότι λείπει από τη χώρα το εθνικό σχέδιο που θα τη βγάλει ξανά στο φως και άσκησε οξεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό.

Είπε συγκριμένα: «Ξέρεις κάτι, αφού με ψήφισες και τον Σεπτέμβριο μισή ντροπή δική μου μισή δική σου! Ε όχι κ. Τσίπρα, όλη η ντροπή είναι αποκλειστικά δική σας!»

Κατέκρινε την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση μιλώντας για ντροπή για τα «ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα» που έχουν πάντα κακή κατάληξη, καθώς, όπως ανέφερε «άνοιξαν τον δρόμο στη μόνιμη επιτροπεία της χώρας, με τον «κόφτη» που θα ενεργοποιείται ερήμην της Βουλής οριζόντια σε προσυμφωνημένα «πεδία», μεταξύ των οποίων και οι μισθοί και οι συντάξεις που δήθεν διασφάλισε η «περήφανη» διαπραγμάτευση.

Δέσμευσαν την χώρα με πρόβλεψη Συμπληρωματικού Μνημονίου, με μέτρα που θα εντείνουν την φτώχεια, και τα οποία τίθενται άμεσα ως προαπαιτούμενα. Ο κ. Τσίπρας απλώς αλλάζει καπέλα ανάλογα με τις υποσχέσεις που αφειδώς μοιράζει.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα να φορέσει οποιαδήποτε καπέλο και να δώσει οποιαδήποτε υπόσχεση αρκεί να γαντζωθεί στην εξουσία. Η εξουσία είναι το μεγάλο ιστορικό πλυντήριο καθώς τα ξεπλένει όλα! Αυτό δεν είναι Αριστερά!»

Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε σε όσους στέκονται ευνοϊκά στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν κατανοεί όμως κανείς τους αριβίστες και τους καριερίστες που διαφώνησαν δήθεν με τα μνημόνια και ψηφίζουν σήμερα, με τα δυο τους χέρια τα μνημόνια Τσίπρα – Καμμένου. Και σαν να μην έφτανε αυτό σφυρίζουν αδιάφορα όταν ο πρόεδρος της Κ.Ο που ανήκουν, τους λέει συνεχώς κατάμουτρα ότι αυτοί συγκαταλέγονται σε αυτούς που συμμετείχαν στην καταστροφή της χώρας!», τόνισε.

Για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά τόνισε:

«O κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης θα ακούγονται όλο και πιο ίδιοι σε αυτά που λένε, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται. Ο κ. Τσίπρας βρήκε τη μαγική λύση: ΦΟΡΟΙ – ΦΟΡΟΙ – ΦΟΡΟΙ!».
Από την άλλη πλευρά ακούμε συνεχώς τον κ. Μητσοτάκη: «ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ» και συμπλήρωσε: «Η νύχτα μας, κράτησε πολύ. Οι πρώτες αχτίδες μιας νέας ανατολής για την παράταξη μας έχουν ήδη φανεί! Ένας νέος ήλιος ξημερώνει. Καλημέρα λοιπόν!!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here