Γεννηματά: Φέρνετε την απλή αναλογική ως αριστερό φερετζέ σε δεξιές πολιτικές

0
6

 

«Κύριε πρωθυπουργέ, το κόλπο δεν έπιασε. Όλοι κατάλαβαν ότι παίζετε με την απλή αναλογική γιατί φοβόσαστε την απλή λογική που λέει ότι τα κάνατε μαντάρα» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η κα Γεννηματά τόνισε, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, ότι «φέρνετε την απλή αναλογική ως αριστερό φερετζέ στις δεξιές πολιτικές που εφαρμόζετε» και «δεν θα μιλούσατε για απλή αναλογική εάν οι δημοσκοπήσεις σας έβγαζαν πρώτο κόμμα».

«Μην αναζητάτε σε εμάς συνενόχους για τα τερτίπια σας. Ψάξτε αλλού για θηράματα στις παγίδες σας» δήλωσε.

Αναφερόμενη και η κα Γεννηματά στο τι συνέβη στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών τον Ιούλιο του 2015, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υποσχέθηκε ότι δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν και ένα μήνα αργότερα πήγε σε εκλογές.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέρριψε δύο φορές την πρότασή του κόμματός της για τον εκλογικό νόμο. «Σας είπαμε μην φέρετε αποσπασματικές ρυθμίσεις δεν θα το στηρίξουμε» τόνισε.

«Εσείς και όχι εμείς κάνετε χαρούμενο τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί με την πολιτική σας και την ανικανότητά σας διευκολύνετε τη δεξιά παλινόρθωση» δήλωσε.

«Η λεηλασία της Δημοκρατικής Παράταξης τελείωσε και ανήκει στο παρελθόν» συμπλήρωσε.

Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης μόνοι τους μπορούν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια» και υπογράμμισε πως «η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της μόνο με μία ευρεία εθνική συνεννόηση πάνω σε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης».

Επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του κόμματός της η κα Γεννηματά είπε ότι ζητά κατάργηση του μπόνους έως το ποσοστό του 42%, διατήρηση του 3% ως όριο εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή, κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, δικαίωμα ψήφου στην ομογένεια και όσων ζουν στο εξωτερικό, ενώ τάχθηκε υπέρ της ψήφου στα 17 έτη.

«Η ολοκληρωμένη πρόταση μας είναι μία πράξη ευθύνης χωρίς “κόλπα”, τυχοδιωκτισμούς και μικροκομματικά παιχνίδια» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε: «Δεν γίναμε μέρος των 200 που ψηφίζουνε, δεν θα γίνουμε μέρος των 200 που ξεφηφίζουνε. Συνεννοηθήκαμε;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here