Γεννηματά: Θα τοποθετηθούμε όταν δούμε την κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο

0
4

 

Με την φράση «δεν θα τους κάνω τη χάρη να πάω αλλού τη συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου» η Φώφη Γεννηματά εμμένει στη λογική ότι η κυβερνητική πρωτοβουλία για τον εκλογικό νόμο γίνεται για να ρίξει η κυβέρνηση τα φώτα της επικαιρότητας μακρυά από τα πραγματικά προβλήματα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι περιμένει την τελική πρόταση της κυβέρνησης προκειμένου να τοποθετηθεί και πως οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν κατατεθεί από πέρσι: «Έχω τονίσει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω και τώρα, δεν θα κάνω τη χάρη στην κυβέρνηση να πάω αλλού τη συζήτηση από τα μεγάλα προβλήματα.Θα τοποθετηθώ όταν θα καταθέσει την πρόταση νόμου, γιατί όλα αυτά που έχω ακούσει όλο αυτό το διάστημα και στην προσωπική συνάντηση που είχα με τον Πρωθυπουργό και στις διαρροές που κάνουν καθημερινά τα στελέχη της κυβέρνησης, δείχνουν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση.

Παρά μόνο ένα super market, που μπορεί να ξεκινάει από ένα σύστημα απλής αναλογικής και να καταλήγει στην απλή ανόθευτη, που μπορεί να κρατάει το κατώφλι του 3% εισόδου στη Βουλή ή να το μειώνει, που μπορεί να σπάει τις εκλογικές περιφέρειες τις μεγάλες, αλλά μπορεί και να μην τις σπάει και δεν ξέρουμε και σε ποια κατεύθυνση. Που μπορεί να εξασφαλίζει και ψήφο των ομογενών με εκπροσώπους τους ή απλή ψήφο των ομογενών. Αρνούμαι να παίξω αυτό το παιχνίδι και θεωρώ ότι έχουν κάνει πολύ μεγάλο λάθος όσοι έχουν επικεντρωθεί σε αυτή τη συζήτηση.

Το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει τις απόψεις του για τον εκλογικό νόμο δημόσια και σας υπενθυμίζω ότι πέρσι επί Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου είχε κατατεθεί, με τις υπογραφές όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πρόταση νόμου για την κατάργηση του bonus, με την διατήρηση βεβαίως του 3%. Από εκεί και πέρα αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να δούμε τελικά τι προτείνει αυτή η κυβέρνηση» κατέληξε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here