Γεννηματά: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ας απολογηθούν στη συνειδησή τους και στον κόσμο τους

0
6

 

Με τη συνείδηση τους και με τη θέληση των πολιτών που τους εξέλεξαν έχουν να αναμετρηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Τους καλεί να μην υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.

Εμείς λέμε όχι στο ασφαλιστικό που καταδικάζει τους συνταξιούχους σε συντάξεις πείνας, όχι στο φορολογικό που καταστρέφει τους εργαζόμενους και την μεσαία τάξη και όχι στα υφεσιακά μέτρα που αυξάνουν την ανεργία και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων» σημειώνει η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News.

Αναφερόμενη σε ενδεχόμενη συνεργασία με την κυβέρνηση αναφέρει:  Έχω απαντήσει πολλές φορές και αναρωτιέμαι γιατί έρχεται και επανέρχεται αυτή ερώτηση. Αποκλείουμε την συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση Α. Τσίπρα, με ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ ή με ΣΥΡΙΖΑ σκέτο.

Για τη ΝΔ λέει ότι «είναι ένα κόμμα της Δεξιάς, με το οποίο έχουμε μεγάλες ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές. Στην Ελλάδα «το Κέντρο» ήταν  πάντα, ιστορικά, στον αστερισμό της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης και παραμένει. Δεν έχει ούτε θέση, ούτε σχέση με τη Δεξιά και ούτε πρόκειται να γίνει παράρτημά της , όσα προσωπεία και αν φορέσουν οι κατά καιρούς επικεφαλής της ΝΔ».

Αναφερόμενη στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς επισημαίνει:  «Η πρόταση μου για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς ήταν και είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε να ενισχύσουμε  έναν αυτόνομο πόλο κόντρα στον νεοφιλευθερισμό της ΝΔ και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδιαπραγμάτευτο, έτσι θα πορευθούμε. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση του κ. Βενιζέλου επί της πολιτικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ούτε φλερτ,  με την ΝΔ. Το ζητούμενο είναι μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης  για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας. Μια πρόταση κοινής αποδοχής που θα δημιουργήσει ένα ισχυρό πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα. Αυτό είναι το πρώτο και βασικό βήμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here