Γεννηματά: Δεν έχουμε δώσει «λευκή επιταγή» σε κανέναν

0
3

 

Να μην αποχωρήσει η ελληνική αντιπροσωπεία από το Eurogroup χωρίς συμφωνία, ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία διεμήνυσε ότι το κόμμα της στηρίζει την προσπάθεια, αλλά δεν έχει δώσει λευκή επιταγή.

Εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ».
Χαρακτήρισε θετικό Ευρωπαίοι σοσιαλιστές να έχουν δείξει έμπρακτα την επιθυμία της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

«Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει αλλά δεν έχει δώσει λευκή επιταγή σε κανένα» τόνισε και επανέλαβε «όχι ρήξη, ναι στην Ευρώπη».

Τέλος, ανέφερε ότι είναι ζωτικής σημασίας να μην αποχωρήσει η ελληνική αντιπροσωπεία από το Eurogroup του Σαββάτου αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Απ’ την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην ενεργό, όπως τη χαρακτήρισε, παρουσία της κας Γεννηματά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και υπογράμμισε ότι τιμά ιδιαίτερα τόσο εκείνη, όσο και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος εξήρε και την συμβολή της κας Γεννηματά, στο να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα στην πρόσφατη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, που όπως επισήμανε, «αποτέλεσε το βασικό όπλο του πρωθυπουργού για να ξεκινήσουμε και πάλι την προσπάθεια που θα οδηγήσει, είμαι πεπεισμένος την Ελλάδα στον να παραμείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη».

«Το λέω και το ξαναλέω, αλλά είναι μονόδρομος η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε πως «αισθάνομαι ότι όταν οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, έχουν αυτόν τον προσανατολισμό αισθάνομαι, όπως και κάθε πολίτης το αντιλαμβάνεται, ότι οι πολιτικές δυνάμεις στέκονται στο ύψος των περιστάσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here