Γεννηματά: Δύσκολη η υλοιποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

0
6

 

Τη θέση της πως είναι δύσκολη η υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο. «Είναι σίγουρα θετικά να υπάρχει συμφωνία όμως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και αστερίσκοι. Κατ’ αρχήν θα κριθεί από την υλοποίησή της.

Η αίσθησή μου είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί η συμφωνία αυτή στην πράξη και βεβαίως δεν αποτελεί την κοινή μεταναστευτική πολιτική που θα έπρεπε να αποκτήσει επιτέλους η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως ο ρόλος της Τουρκίας έχει αναβαθμιστεί καθώς αποτελεί το «κλειδί» για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΕ βρίσκεται σε θέση άμυνας. Η ίδια σημείωσε ότι το θέμα έχει γίνει από ευρωπαϊκό, διμερές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κάτι που δεν έχει συνάδει με τα όσα συμφώνησαν οι αρχηγοί στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είχα πάντοτε την άποψη ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει (σσ ο Αλ. Τσίπρας) την απόφαση των πολιτικών αρχηγών και νομίζω ότι επιβεβαιώνεται η άποψή μου. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την Ελλάδα και στην οικονομική κρίση προστέθηκε και η προσφυγική κρίση με πολύ μεγάλη ευθύνη και της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων«, είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here