Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός επέλεξε το σόου από την ουσία

0
8

 

Σε δήλωσή της μετά τη σχετική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στον προαύλιο χώρο της Βουλής, η Φώφη Γεννηματά εγκαλεί τον πρωθυπουργό για υποβιβασμό της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης, σε σόου «αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν».

«Στο μείζον θεσμικό ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, ο πρωθυπουργός απέφυγε τη Βουλή, επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της. Επέλεξε ξανά το σόου από την ουσία» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Απέναντι δε, στις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα, που περιλαμβάνουν διεξαγωγή ευρύτατου κοινωνικού διαλόγου ανά Περιφέρεια για την ατζέντα της συνταγματικής μεταρρύθμισης, η κ. Γεννηματά αναφέρει πως «οι διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει όπως τον σκηνοθετεί ο πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εξωκοινοβουλευτικά παιχνίδια και προσχήματα. Όλα, λοιπόν, στη Βουλή. Εμείς είμαστε έτοιμοι με τις προτάσεις μας για προοδευτικές και τολμηρές αλλαγές που απαιτούνται στο σύνταγμά μας» αναφέρει η κ. Γεννηματά και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση έχει τους πενήντα βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα. Δεν απομένει πλέον παρά να προκαλέσει την αναθεωρητική διαδικασία που αυτό προβλέπει. Τα υπόλοιπα εκ του πονηρού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here