Γερμανία: Κλείνουν πρόσφυγες στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλτ

0
42

 

Μετά από χρόνια χρήσης, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στρατοπέδων συγκέντρωσης για τον περιορισμό των μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, μία απόφαση των Γερμανικών αρχών έρχεται να φορτίσει με όλη την εφιαλτική παρακαταθήκη του 20ου αιώνα την πρακτική αυτή.

Είκοσι ένας πρόσφυγες τοποθετήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μπούχενβαλτ, του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης που εξοντώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

bouhenvalt

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, το πρώην στρατόπεδο των ναζί εξοπλίστηκε με στοιχειώδη μαγειρεία και κρεβάτια και άνοιξε τις πύλες του, μετά από 70 χρόνια αχρηστίας, στους νέους του «ενοίκους».

«Πρόκειται για μια λύση ανάγκης, που δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε», δήλωσε στη Daily Mail ο δήμαρχος της συνοικίας Mitte του Βερολίνου, Κρίστιαν Χάνκε.

Από την πλευρά του ο 20χρονος Αμπντουραχμάν Μάσα από την Ερυθραία, ανέφερε στην Daily Express ότι δεν τον ενδιαφέρει η χρήση που είχε παλιότερα το στρατόπεδο.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, στο στρατόπεδο θα τοποθετούνταν 200 πρόσφυγες.

Ο συμβολισμός της κίνησης αυτής των γερμανικών αρχών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο επικεφαλής της επιτροπής για τους πρόσφυγες στο κρατίδιο της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας χαρακτήρισε το σχέδιο «ανησυχητικό», ενώ σημείωσε ότι αποτελεί «ένδειξη ανησυχίας».

Περίπου 250.000 άνθρωποι κρατήθηκαν στο Μπούχενβαλτ από το 1937 μέχρι το 1945. Οι κρατούμενοι υφίσταντο συχνά βασανιστήρια, ενώ χρησιμοποιούνταν για ιατρικά πειράματα.

Τουλάχιστον 55.000 άνθρωποι έχει καταγραφεί ότι έχασαν τη ζωή τους στον ίδιο χώρο που, 70 χρόνια μετά, τοποθετούνται οι σύγχρονοι ανεπιθύμητοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις γερμανικές αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here