Γερμανία: Νεοναζί σχεδίαζαν επίθεση σε πρόσφυγες με εκρηκτικά και μαχαίρια

0
6

 

Τα σχέδια μίας ομάδας Νεοναζί να επιτεθούν σε κέντρα προσφύγων με εκρηκτικά, μαχαίρια, ρόπαλα του μπέιζμπολ και όπλα ανέτρεψε η γερμανική αστυνομία, σύμφωνα με  ανακοίνωση της.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν στα σπίτια των υπόπτων στη Βαυαρία υπήρχαν σημαίες με σβάστικες, αναμνηστικά του Γ’ Ράιχ και πλήθος όπλων που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στην επίθεση.

Η αστυνομία στην ιστορική πόλη του Μπάμπεργκ υποψιαζόταν εδώ και καιρό ότι ένα κέντρο φιλοξενίας που υποδέχεται πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα από τα Βαλκάνια είχε βρεθεί στο στόχαστρο νεοναζιστικών ομάδων.

Η παρακολούθηση της ομάδας των υπόπτων, που απαρτιζόταν από 11 άνδρες και δύο γυναίκες, διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο προτού πραγματοποιηθεί την Τετάρτη έφοδος στα σπίτια τους και κατασχεθούν διάφορα όπλα και πυρομαχικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, μερικοί από τους συλληφθέντες είναι μέλη μίας εξτρεμιστικής οργάνωσης με την ονομασία Die Rechte, ενώ άλλοι αποτελούν υποστηρικτές του τοπικού παρακλαδιού της ξενοφοβικής οργάνωσης Pegida, που τάσσεται κατά της «μουσουλμανικής εισβολής στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση, η πρόθεση της ομάδας ήταν να τρομοκρατήσει τους αιτούντες ασύλου την ημέρα του Χάλογουϊν. Ωστόσο, ακόμα κι αν οι ύποπτοι δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, πρόκειται για επικίνδυνους ανθρώπους που αποτελούν σοβαρή απειλή, επισήμανε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Από τους έντεκα συλληφθέντες, τουλάχιστον πέντε άτομα αφέθηκαν ελεύθερα μετά την προκαταρκτική ανάκριση, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν υπό κράτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here