Γερμανία: Παραιτήθηκε μαύρος ιερέας λόγω ρατσισμού

0
8

 

Ένας ιερέας με ρίζες από το Κονγκό αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να φύγει από την Άνω Βαυαρία εξαιτίας ρατσιστικών επιθέσεων που δεχόταν για καιρό. Για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο η Καθολική Εκκλησία.

Προπηλακισμοί, υβριστικά μέιλ ακόμα και απειλές για τη ζωή του δεχόταν ο ιερέας Ολιβιέ Ντσίμπι Τσίντε στην ενορία του στο Τσόρνεντινγκ στην Άνω Βαυαρία. Στο τέλος δεν άντεξε και έφυγε από τον τόπο στον οποίο εργάστηκε ως ιερέας από το 2012. Από τον Απρίλιο θα βρίσκεται σε μια νέα ενορία αλλά δεν ξέρει ακόμη ακριβώς πού, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του πάντως η ενορία του τον είχε αρχικά δεχθεί πολύ φιλικά. Το φθινόπωρο του 2015 η κατάσταση άλλαξε. Αφορμή στάθηκαν κάποιες δηλώσεις της προέδρου της κοινότητας Σίλβια Μπόχερ. Η Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός αναφέρθηκε στους πρόσφυγες που έρχονταν στη Βαυαρία.

Ο Ολιβιέ Ντσίμπι Τσίντε αποστασιοποιήθηκε από τα λεγόμενα της. Από τότε άλλαξε το κλίμα. Ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Γιόχαν Χάιντλ τον αποκάλεσε μάλιστα νέγρο. «Με πείραξε πολύ» δήλωσε στη Βαυαρική Ραδιοφωνία τον περασμένο Νοέμβριο. Τον σόκαρε ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι και οι δυο ήταν χριστιανοί όπως αυτός. Αργότερα οι δυο πολιτικοί αποχώρησαν από το κόμμα εξαιτίας των πιέσεων που δέχτηκαν.

«Εάν ο Τσίντε νιώθει να απειλείται, τότε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα από το να φύγει» δήλωσε στην DW o καθολικός ιερέας Ντισμάς Λιακερέμι από τη Ρουάντα. Είναι υπεύθυνος για τη γαλλόφωνη ενορία στην περιοχή Μπαντ Γκόντεσμπεργκ της Βόννης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here