Γερμανία: Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών το Euro 2016

0
3

 

Το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2016 προειδοποίησε την Παρασκευή ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας. Πρόσθεσε πάντως ότι προς το παρόν – τουλάχιστον – δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο.

Οι δηλώσεις Χανς Γκέοργκ Μάασεν, που προΐσταται  του Ομοσπονδιακού Γραφείου της Γερμανίας για την Προστασία του Συντάγματος, έρχονται λίγες ημέρες μετά από ανάλογες προειδοποιήσεις του Γάλλου επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών που επίσης επισήμανε επίσης τον κίνδυνο λέγοντας ότι οι τζιχαντιστές προετοιμάζουν σειρά επιθέσεων εναντίον χώρων όπου συγκεντρώνονται μεγάλη πλήθη στη Γαλλία.

«Γνωρίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρό του το Euro 2016» σημείωσε ο Μάασεν στην εφημερίδα Rheinische Post.

O ίδιος πρόσθεσε ότι δεν διαθέτει απτές αποδείξεις περί του σχεδιασμού μιας επίθεσης, υπάρχει ωστόσο «αρκετός θόρυβος, ένας μεγάλος αριθμός ενδείξεων» ότι το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα ή το παρακλάδι της, το Μέτωπο Αλ Νόσρα θέλουν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια οπαδοί αναμένεται να παρακολουθήσουν από κοντά τους 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες όπου θα συμμετάσχουν 24 ομάδες στο Euro 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here