Γερμανία: Το 61% των πολιτών δεν ανησυχεί για την εισροή προσφύγων

0
4

H μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών δηλώνει ότι δεν αισθάνεται απειλή από την πρωτοφανή εισροή μεταναστών στη χώρα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Infratest dimap για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ARD.

Ειδικότερα, το 61% υποστηρίζει ότι δεν ανησυχεί για τον αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων, ενώ το 38% ότι τους τρομάζει.

Τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες είπαν ότι η καθημερινότητά τους δεν έχει αλλάξει καθόλου λόγω των μεταναστών, και μόνο 2% είπαν ότι η ζωή τους είχε επηρεαστεί εμφανώς από τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων.

Μια άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Emnid για το ιδιωτικό κανάλι ειδήσεων N24, δείχνει ότι η πλειοψηφία των Γερμανών δεν είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο που χειρίστηκε την προσφυγική κρίση η Γερμανίδα καγκελλάριος Άγκελα Μέρκελ.

Περίπου δύο στους τρεις εκτιμούν ότι η «δουλειά» που κάνει η γερμανική κυβέρνηση για το θέμα είναι «μάλλον κακή» ή «πολύ κακή», ενώ περίπου το 36% θεωρεί πως ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Αντιθέτως το 27% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έκανε υπερβολικά πολλά.

Σημειώνεται, ότι η Γερμανία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αριθμό-ρεκόρ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση θα τετραπλασιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, φθάνοντας γύρω στα 800.000 άτομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here