Γερμανία: Υπέρ της νέας ελληνικής συμφωνίας το SPD

0
2

 

Υπέρ της νέας ελληνικής συμφωνίας αναμένεται να ταχθούν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες του SPD, εν όψει και τις κρίσιμης, αυριανής ψηφοφορίας στη Bundestag.

Αιτιολογώντας την απόφαση του SPD, ο Κάρστεν Σνάιντερ, αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, εξήγησε ότι η εναλλακτική θα ήταν το Grexit, το οποίο θα είχε εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.

«Αυτό δεν θα το διακινδυνεύσουμε σε καμία περίπτωση» διαβεβαίωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο κ. Σνάιντερ επισήμανε ότι «είναι καλό εάν συνεισφέρει με τη μακρόχρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία του, αλλά το θέμα είναι κυρίως η ουσιαστική τεχνογνωσία. Αν συμμετέχει και οικονομικά, τόσο το καλύτερο. Αλλά επί της ουσίας πρέπει να είναι επίσης σαφές ότι το ΔΝΤ είναι στην πραγματικότητα ένας οργανισμός για τον Τρίτο Κόσμο και όχι για την Ευρωζώνη».

Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσής του μέσω της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του και της μείωσης των επιτοκίων. «Αυτό αποτελεί υπόσχεση και της καγκελαρίου έναντι των Ελλήνων και των άλλων αρχηγών», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ήταν πάντα μια ψευδαίσθηση του CDU να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορούσε να επιστρέψει έπειτα από δύο ή τρία χρόνια στις αγορές. Αυτό δεν γίνεται, το βάρος του χρέους είναι πολύ μεγάλο και η χώρα έχει μεταρρυθμιστεί πολύ λίγο τα προηγούμενα χρόνια» κατέληξε ο κ. Σνάιντερ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here