Γεροβασίλη: Ασφαλιστικό και προσφυγικό στο συμβούλιο των αρχηγών

 

Την ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό και τον διάλογο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει αντικείμενο η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών αμέσως μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη, που ζήτησε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον κ. Παυλόπουλο, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, δεδομένου ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει κατ’ εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής, θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, εν όψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα λάβει χώρα το Σάββατο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Κι αυτό, διότι ο κ. Παυλόπουλος επιστρέφει αύριο Παρασκευή από την Ιταλία, ενώ ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει την Κυριακή για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός με το που θα επιστρέψει το απόγευμα από το Ισραήλ θα επικοινωνήσει ο ίδιος με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*