Γεροβασίλη: Ασφαλιστικό και προσφυγικό στο συμβούλιο των αρχηγών

0
5
Η Όλγα Γεροβασίλη που αναλαμβάνει Κυβερνητική Εκπρόσωπος στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης απευθύνεται στους δημοσιογράφους, πριν την είσοδο της στο Προεδρικό Μέγαρο, για την ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Σάββατο 18 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

 

Την ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό και τον διάλογο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει αντικείμενο η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών αμέσως μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη, που ζήτησε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον κ. Παυλόπουλο, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, δεδομένου ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει κατ’ εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής, θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, εν όψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα λάβει χώρα το Σάββατο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Κι αυτό, διότι ο κ. Παυλόπουλος επιστρέφει αύριο Παρασκευή από την Ιταλία, ενώ ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει την Κυριακή για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός με το που θα επιστρέψει το απόγευμα από το Ισραήλ θα επικοινωνήσει ο ίδιος με τους πολιτικούς αρχηγούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here