Γεροβασίλη: Αν προσφύγουμε σε εκλογές, θα τις κερδίσουμε με αυτοδυναμία

Πεπεισμένη ότι από μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί αυτοδύναμος παρουσιάζεται με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» η  κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι παρά τη σκληρή συμφωνία με τους θεσμούς για τη χώρα και την κοινωνία, η κυβέρνηση διατηρεί το ηθικό πλεονέκτημα έναντι όλων.

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση δηλώνει ότι θα συνεχιστεί και μετά τις 18 Αυγούστου – οπότε κατά την ίδια θα υπάρξει συμφωνία -, θεωρεί ότι επόμενος στόχος θα είναι το κεφάλαιο «χρέος», ενώ αφήνει σαφείς αιχμές κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, εκτιμώντας πως το μεγαλύτερο λάθος στο πλαίσιο της πολύμηνης διαπραγμάτευης ήταν ότι στις 20 Φεβρουαρίου δεν εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση της χώρας.

Η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία, παράλληλα όμως με την προώθηση αντισταθμιστικών μέτρων, ενώ προσθέτει πως πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι η χώρα να αποφύγει τη λογική της χρηματοδότησης με το «σταγονόμετρο», ώστε η οικονομία να εισέλθει σε περίοδο σταθερότητας.

Ερωτηθείσα αν η κυβέρνηση θα προσφύγει σε εκλογές, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε:  «Αν παραστεί ανάγκη, ναι. Πρέπει πρώτα, όμως, να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και εν συνεχεία να σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση και για να σας προλάβω, αν προσφύγουμε σε εκλογές, θα τις κερδίσουμε εκτιμώ και με αυτοδυναμία».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code