Γεροβασίλη: Απευχόμαστε ένα ενδεχόμενο Brexit

 

Για το επερχόμενο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με παραμονή ή έξοδο από την ΕΕ μίλησε σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην εφημερίδα «Επένδυση».

Όπως τόνισε η κ. Γεροβασίλη «απευχόμαστε ένα ενδεχόμενο Brexit, την ερχόμενη Πέμπτη, το οποίο θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα».

Και σημείωσε: «Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αποτελέσματα που θα είχαν η έκπτωση των δημοκρατικών αξιών και η δογματική επικράτηση των πολιτικών λιτότητας στο εσωτερικό της Ένωσης», σημειώνοντας πως αντί για επέκταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στη βάση ενός κοινού οράματος για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, παρατηρούνται φυγόκεντρες τάσεις και η αναβίωση του εθνικισμού σε μία πολύπαθη από τις εθνικές εχθρότητες ήπειρο.

«Πέρα από τα άμεσα φαινόμενα οικονομικής αστάθειας, ένα ενδεχόμενο ?διαζύγιο? με τη Μεγάλη Βρετανία, θα μπορούσε να ανοίξει παρόμοιες συζητήσεις σε άλλα κράτη-μέλη. Ελπίζω να μην είναι πολύ αργά για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης στα όργανα της Ένωσης», προσέθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code