Γεροβασίλη: Δεν μειώνουμε ούτε ένα ευρώ τις συντάξεις

0
6

 

«Η κυβέρνηση με την πρόταση που κατέθεσε χθες για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ κύριες και επικουρικές συντάξεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Και για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι βλέπουν προοπτική καθώς από το 2018 και με την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τα τελευταία χρόνια, που οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 40 και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και κατά 50%. Συγκεκριμένα λοιπόν:

Η μέση σύνταξη το 2010 ήταν 1.480 ευρώ και όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την κυβερνητική εξουσία, είχε φτάσει τα 863 ευρώ. Πού ήταν τότε ο κύριος Πλακιωτάκης και η κυρία Γεννηματά; 

Έχουν τελικά πολύ θράσος να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος που διέλυσαν εκείνοι. Καλό θα ήταν να συστρατευθούν όλοι σε αυτόν τον εθνικό αγώνα και να μην παίρνουν διαρκώς το μέρος της τρόικας.

Να σταματήσουν να δίνουν επιχειρήματα στους δανειστές και να απαντήσουν: Πρέπει να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές, ώστε να αποφύγουμε τη μείωση, ή πρέπει πάλι να πληρώσουν την κρίση τα συνήθη υποζύγια;

Αυτό είναι το δίλημμα της περιόδου και εμείς το έχουμε απαντήσει. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πάλι από τη λάθος μεριά», καταλήγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here