Γεροβασίλη: Δεν τίθεται ζήτημα εξόδου της χώρας από την Σένγκεν

0
8

 

Δεν τίθεται ζήτημα εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Τέτοιες διαθέσεις είναι πλήγμα στην καρδιά της Ε.Ε.»  τόνισε η κ. Γεροβασίλη και επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα αποπομπής της Ελλάδας.

Υπογράμμισε δε ότι δεν αποτελούμε κίνδυνο για την ασφάλεια της Ευρώπης και για να ενισχύσει αυτή τη θέση, έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι δύο από τους τζιχαντιστές που «χτύπησαν» το Παρίσι και είχαν περάσει από τη χώρα μας είχαν ταυτοποιηθεί, σε αντίθεση με άλλες χώρες που δεν το έκαναν.

Παράλληλα, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια από τη Frontex για τη διαχείριση του προσφυγικού λέγοντας ότι: «Η Ελλάδα έχει ζητήσει τη βοήθεια της Frontex με επίσημα αιτήματα και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Από όσα ζητήθηκαν η Frontex ανταποκρίθηκε περίπου στο 1/10».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι έχει καθυστερήσει η δημιουργία των hot spots, αλλά πρόσθεσε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι ενέργειες ώστε η χώρα να είναι συνεπής στη συγκεκριμένη υποχρέωση ως τα τέλη του χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here