Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών

0
6

 

Δεν υπάρχει κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών, όπως δεν υπάρχει και κανένα σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, ότι η κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τις προβλέψεις της συμφωνίας και επισήμανε ότι οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται και πως αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές. Χαρακτήρισε θετικό το κλίμα των συζητήσεων που ξεκίνησαν χτες και ως προς το χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι στόχος είναι μέσα στον Μάρτιο να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ως προς το αγροτικό, τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην πρόταση για διάλογο με τους αγρότες. Παρατήρησε ότι στα μπλόκα έχουν παρεισφρύσει και δυνάμεις που επιχειρούν να υφαρπάξουν την εκπροσώπηση των αγροτών, είναι ορατές σε όλη την κοινωνία, δεν θα πρέπει να καροποφορήσουν και κάλεσε τους αγρότες να απομονώσουν τα στοιχεία αυτά.

Μίλησε για συμφέροντα που εκμεταλλεύονται, όπως είπε, την αγωνία του αγροτικού κόσμου με στόχο να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και να δημιουργήσουν κλίμα πολιτικής αναταραχής. Αυτό δεν βοηθά τους αγρότες, ανέφερε, για να υπογραμμίσει ότι αυτό που χρειάζεται είναι ένας εξαντλητικός διάλογος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποφάσισει να προχωρήσει σε βελτιώσεις.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό, είπε ότι στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός δεν θα είναι απολογούμενος -καθώς η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της- αλλά εγκαλών, απέναντι σε αυτούς που δεν είναι συνεπείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here