Γεροβασίλη: «Δυσαρμονία» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη λειτουργία του κοινοβουλίου

0
15

Για «δυσαρμονία» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη λειτουργία του κοινοβουλίου, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη,  λίγες ώρες μετά την «εκρηκτική» διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

«Η Πρόεδρος της Βουλής είναι σαφές ότι έχει μια διαφορετική αντίληψη, δεν ακολουθεί την επικτακτική ανάγκη που μπαίνει από την κυβέρνηση» , σχολίασε η κ. Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι αυτό κρίνεται αντιστοίχως από τους πολίτες.

«Είναι μια διαφορά στο πώς αντιλαμβάνεται κανείς το επείγον και την αναγκαιότητα. Προφανώς δημιουργούνται προβλήματα δυσλειτουργίας στο άμεσο επιτακτικό και επείγον» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη συμφωνία τη χαρακτήρισε «σκληρή, δύσκολη αλλά όχι τη χειρότερη όλων. Πιεσμένα οδηγούμαστε εδώ αντιμετωπίζοντας τα αδιέξοδα και βάζοντας ιεραρχήσεις σε σχέση με το αν πρέπει να υπάρξει συμφωνία ή άτακτη χρεοκοπία».

Ερωτηθείσα τι θα συμβεί στην περίπτωση καταψήφισης του Μνημονίου από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «δεν θα συμβεί κάτι διαφορετικό από ό,τι τις προηγούμενες φορές που συνέβησαν αυτά».

Όπως είπε προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η συμφωνία,  προσθέτοντας ότι «στη συνέχεια θα έχουμε όλο το χρόνο για να αντιμετωπιστούν όλα ανοιχτά με συλλογικές διαδικασίες. Δεν λύνονται αυτά με τηλεφωνήματα από ελικόπτερα όπως έγινε στο παρελθόν».

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχει ζήτημα λέγοντας ότι «δεν αρνούμαστε ότι είναι θέμα γιατί η κυβέρνηση χρειάζεται ισχυρή πλειοψηφία».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο των εκλογών η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι αυτές θα διεξαχθούν «όποτε μπορούμε χωρίς να χάσουμε τον κύριο στόχο».

«Εξαρτάται από το τι θα συμβεί Οκτώβριο-Νοέμβριο και τη συζήτηση για το χρέος» συμπλήρωσε.

«Ο σχεδιασμός δεν υπάρχει ωστόσο ενδέχεται το επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν διαδικασίες για προσφυγή στη λαϊκή εντολή ώστε εκ νέου με βάση τη συμφωνία και το πρόγραμμα που θα σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με τη συμφωνία».

Σε ερώτηση τι θα συμβεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση βρεθεί με λιγότερους από 120 βουλευτές η κυρία Γεροβασίλη απάντησε ότι «εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός αλλά εκτιμώ ότι δεν είναι αυτό το μείζον σήμερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here