Γεροβασίλη: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής

 

Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής,  δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ALPHA.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν το Μαξίμου να «κάνει μασάζ» στους βουλευτές προκειμένου να ψηφίσουν επώδυνα μέτρα, η κ. Γεροβασίλη είπε: «Μέσα σε αυτά τα πυκνά πολιτικά γεγονότα οι βουλευτές ανταλλάσσουν απόψεις με τον πρωθυπουργό, όπως είναι υποχρέωση του κάθε πολιτικού αρχηγού να συνομιλεί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

«Ακούμε συνεχώς το παραμύθι ότι η κυβέρνηση καταρρέει, ότι οι βουλευτές έχουν πρόβλημα, και πολλά άλλα τα οποία προσπαθούν να αποτυπώσουν ότι η κυβέρνηση αυτή είναι αδύναμη και ότι η κυβέρνηση αυτή σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει. Αυτό είναι μια επιθυμία και ευχή πολλών που προσπαθούν να την αποτυπώσουν ως μια πραγματικότητα. Αυτά όμως δεν ισχύουν. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής, η κυβερνητική πλειοψηφία, η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ισορροπημένη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα πλήρως συνειδητοποιημένη, ποιο πρόγραμμα εφαρμόζει και πόσο κόπο και υποχωρήσεις θα χρειαστεί να κάνουμε, τις οποίες ήδη έχουμε κάνει ξεπερνώντας και τον εαυτό μας γιατί προέχει το μέλλον του ελληνικού λαού. Είμαστε εμείς αυτοί που μέσα στην τετραετία θα βγάλουμε την χώρα από την κρίση και το πρόγραμμα θα τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η Κυβέρνηση ούτε απόψεις έχει αλλάξει,  ούτε στάση έχει αλλάξει. Η Κυβέρνηση με τη συμφωνία του καλοκαιριού, έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, συμμετοχή σε θέση τεχνικού συμβούλου έως τον Μάρτιο, οπότε και το ίδιο ΔΝΤ θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι, ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Εμείς αυτό το έχουμε αποδεχθεί και από τη στιγμή που το έχουμε αποδεχθεί αυτό, δεν κάνουμε κάποιο αίτημα για την αποχώρησή του. Ωστόσο βρισκόμαστε σε μια διαρκή πάλη για την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, για την αλλαγή των απόψεων αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος».

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι οι απόψεις του ΔΝΤ είναι ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις και πολύ συχνά δεν είναι συμβατές με την άποψη της κυβέρνησης και τον τρόπο εξόδου από την κρίση.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*