Γεροβασίλη: Υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση τα κόκκινα δάνεια

0
4

Υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι τα κόκκινα δάνεια,  δήλωσε στον ΑΝΤ1 η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, περιγράφοντας έναν «ενδιάμεσο φορέα που θα ελέγχει την ικανότητα του ποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει και δε το κάνει και εκείνου που έχει πραγματική αδυναμία».

Η κ. Γεροβασίλη επέρριψε ευθύνες και στις τράπεζες λέγοντας  ότι «συνειδητά υπερδανειοδότησαν –αγκαλιά με το πολιτικό σύστημα – τους πολίτες. Αυτή είναι η νοσηρότητα του παλιού συστήματος που τώρα ξεσπάει».

«Κοινωνική ευαισθησία, προστασία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων» είναι τα κριτήρια που θέτει η κυβέρνηση στο ζήτημα της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, ενώ επανάλαβε για αυτές τις κοινωνικές ομάδες ότι «δε θα χάσουν τα σπίτια τους».

Αναφορικά με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό τόνισε ότι «έχει γίνει μια μεγάλη συζήτηση για το Ασφαλιστικό, όμως όπως έχει πει η κυβέρνηση, μέχρι τα μέσα του μήνα η κυβέρνηση θα έχει καταθέσει την πρότασή της στους κοινωνικούς φορείς, δημοσίως».

Ερωτηθείσα για το αν θα προστατευτούν οι συντάξεις μέχρι 1000 ευρώ, δεν απάντησε, παρά μόνο είπε ότι «ο στόχος και η μάχη της κυβέρνησης είναι να στηθεί ένα σύστημα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και την προστασία των συντάξεων». Τόνισε επίσης πως «αν δεν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα».

Για το μεγάλο ζήτημα του αγροτικού, ανέφερε ότι «δεν αφανίζεται η αγροτική τάξη. Η φορολόγηση των αγροτών θα έπρεπε, ως ένα βαθμό να αντιμετωπιστεί και χωρίς μνημόνιο» σημείωσε και έδωσε το παράδειγμα του διαχωρισμού των κατά κύριο λόγο αγροτών από τους υπόλοιπους.

«Παλεύουμε για ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα» είπε για το αγροτικό και τόνισε ότι παρά το ότι «αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση το υψηλό κόστος παραγωγής, η φορολογία 20% θα ισχύσει».

Σχετικά με την εύρεση ισοδυνάμων είπε ότι, «δεν ψάχνουμε ισοδύναμα για όλα τα κακά, σε αυτή τη χρονική στιγμή. Μόνο για τον ΦΠΑ στην Παιδεία» και διευκρίνισε ότι, «ό,τι πέφτει στο τραπέζι, δημιουργεί σύγχυση. Η κυβέρνηση σταθερά αναζητά το ισοδύναμο, ώστε να μην ισχύσει ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση». Αναφερόμενη στο χρόνο γνωστοποίησης του σχετικού ισοδύναμου, είπε ότι «ας περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα, που είναι το Eurogroup».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here